fredag 12. november 2010

room with a weiv


Av og til handler arkitektur om å se ut. Og i like tilfeller lurer jeg på hva det er jeg egentlig liker, bygget eller det som er utenfor. Men uten bygget hadde jeg nok ikke postet bilde av denne utsikten.

Kilde: muuuz

tirsdag 9. november 2010

Banankake

Det måtte komme en matpost her og tilslutt.

Denne er til Ruta og Hilde-B.

Takk for en fin lørdagskveld og feiring av 15 års-jubileum fra folkehøyskolen.

Siden jeg hadde kjøkkenbenken full av "very ripe bananas", ble jeg etter vårt lille besøk på gamleskolen inspirert til litt kakebaking. Min banankake er nok ikke helt lik den vi får på skolen, den er brun, og det er sikkert fordi jeg bruker brunt sukker.


125g mel
2 ts malt ingefær
0,5 ts allehånde
1,5 ts bakepulver
en klypesalt

 Siktes i en bolle


100g mykt smør
100g brunt sukker
2 egg

Blandes med melblandingen  med en mikser eller food processor.


150g most banan

Rør bananene lett inn, ikke rør og bland for mye, for da blir den i følge Ingrid Espelid Hovig, fort litt seig og ikke luftig.


Ha blandingen i en smurt og melet brødform. Stek først i 15 min på 175 grader, så 1 time på 150 grader, til kaken er gjennomstekt. Ha kaken på rist og la den kjøle ned.