torsdag 29. april 2010

Mer strikking

Det blir mer strikking på meg.
Jeg begynte i går kveld, men det ble ikke noe som var planlagt, og iallefall ikke noe som følger oppskriften slavisk. Ikke bruker jeg det rette garnet, ikke en gang samme strikkefasthet, en annen type fiber og of course helt andre farger, men det er jo obligatorisk. Ikke begynte jeg på den måte oppskriften begynte. Så dette blir spennede.

Det er en genser med ranglan, men den strikkes fra toppen og ned. Garnet er fra lageret mitt, og siden jeg  bruker pinne 6 går det rask og vil ikke være så bittert om det må rekkes opp, en gang eller to for å få det slik jeg vil.

mandag 26. april 2010

ikke bare strikking

Det kan se ut som om dette er en ren strikkeblogg. Men det var aldri intensjonen.
Det hender jo jeg gjør andre ting og, jeg har iallefall intensjoner om å gjøre andre ting. Men med en liten 1 åring og en uberegnelig snart 5 åring i hus, er det meget begrenset med tid, men  kanskje aller mest plass til å dra frem alskens puslerier. Vi bor alle fire i en blokkleilighet på 77m2, så da kan man jo tenke seg hvor mye plass det er til en arbeidspult av noe slag. Ikke plass overhode.
Men litt annet blir det jo, nå leter jeg etter inspirasjon til å dekorere en ullkjole min mor sydde til meg i påsken. Jeg er ikke helt enig i forslaget hennes.

onsdag 21. april 2010

idevillrede

Nå er jeg litt i tvil, det er så mye  jeg skulle ha laget. Mye det drømmes og ideer det spinnes rundt at jeg får ikke gjort noe av det. Jeg begynte på et nytt strikkeprosjekt i påsken, men det har tatt en pause, det aner meg nemlig at det blir for lite. Jeg skrev vel noe om at jeg måtte rekke opp og begynne på nytt. Det jeg da ikke tenkte over var at prøvelappen min var med den gamle teknikken, og jeg ser at det blir jo opptil flere cm forskjell i strikkefastheten. Det var nok ikke nødvendigvis rett strøelse i utgangspunktet, men nå blir det iallefall feil. Finner ikke helt motivasjon til å rekke opp og begynne på nytt enda en gang til. Da må det iallefall gjøres noe annet i mellomtiden.
Men hva?..........................

Jeg har som kjent skapet fult av materiell og bøker og blader og utstyr og ..... så shoping er utelukket. Men de oppskriftene jeg har og finner, som jeg  får lyst til å lage noe av nå, stemmer ikke med garnet jeg har, det garnet jeg har lyst til å strikke med finner jeg ikke oppskrifter jeg liker til. Og jeg har brent meg så mange ganger i det siste på å omkalkulere og designe mine egne greier, at jeg har bestemt meg for at det er på tide å kjøre safet et pr prosjekter, spesielt siden jeg har planer om å lage noe til meg selv. Men   hver gang jeg ser noe begynner hode å forandre og forhandle, tror faktisk jeg aldri har fulgt en strikkeoppskrift slavisk fra a til å.

Men enn så lenge koser jeg meg med å strikke vrangborder til ull-fleece dress min mor har sydd til minstemann.

onsdag 14. april 2010

Pææææææærler, kilos vis med perler

Perler, hvor skal jeg begynne om jeg skal fortelle om alle perlene mine?
For nå kommer det seg, nå skal syndene frem, etter et halvt år med selvskryt skal skammen ut av skapet. Jeg er bare skap-kreativ og ideene tørker i takt med at skapene fylles.




Her er jo bare grunnperlene, en liten brøkdel, og det skal sies til mitt forsvar at en del av iallefall disse stammer fra mine to foregående perle-dille tider, perlebrodering på ungdomskolen og den litt mer design orienterte smykkeperioden på folkehøyskolen.
Dette blir vel første av minst 50   poster om jeg skal   gjennom hele esken med perler.

mandag 12. april 2010

Gjennbruk, men hva skal det bli?

Jeg prøver meg på litt gjenbruk, ler re-design, eller hva man skal kalle det. Det er iallefall et gammelt sengetrekk som sømmene var for dårlige, derfor ripper i det helt opp og prøver på hekling. Men hva?

Jeg aner jo ikke hvor langt det rekker, skal  jeg lage et lite teppe, kurv eller noe annet?

Tullelue

På tide å vise hva jeg behøvde å lære provisional-cast on for.
Det var en bursdagspresang til min mor, en tullelue jeg fant  på Ravelry.

søndag 11. april 2010

typisk idetørke ting



































Dette er en slik sak jeg tenker jeg burde klare å snekre sammen selv. Jeg har jo alt jeg trenger........

Nye prosjekter

Påsken er over. Jeg har strikket en lue, med flerfarget mønster, ikke min sterkeste side. Kommer tilbake til dette.

Nå er jeg i gang med sommerplagg til meg selv, jakke i hvit bomull. Og tilfeldigheten skal ha det til at jeg så en film om Norwegian purl her for en tid tilbake. Ikke det at jeg studerte den så gjennomgående, men nok til at teknikken festet seg i hjernebarken. Hvorfor dette ble viktig?
Jeg bestemte meg for å ikke følge mønsteret på jakken, men heller strikke den i perlestrikk. Når jeg så hadde strikket halve bakstykket synes jeg ikke det ble spesielt fint, det ble så slaskete og rotete. Så ringte det en liten bjelle, der hun damen fra filmen snakket om å  miste tension. Så begynte jeg å strikke vrangmaskene på den måten, og vips, det ble så mye finere at jeg måtte rekke opp ned til vrangborden. Litt nedtur, men det blir såååå utrolig mye finere. 

Sikkert common knowledg, men jeg er jo selvlært. Og det ringer en bjelle om hvorfor babyjakken jeg strikket i fjor ble så slapp og stor.